Първо злато за България в Токио! Ивет Горанова стана олимпийска

...
Първо злато за България в Токио! Ивет Горанова стана олимпийска
Коментари Харесай

Олимпийско злато за Ивет Горанова

Първо злато за България в Токио! Ивет Горанова стана олимпийска шампионка в кат. до 55 кг кумите в каратето. Младата ни вяра победи след трагичен триумф над Анжелика Терлюга (Украйна).

Това е първа олимпийска купа за страната ни от близо 13 години! Последното българско злато на най-големия състезателен конгрес завоюва Румяна Нейкова в женския скиф в Пекин 2008.

В първата си среща Горанова победи представителката на Китайско Тайпе Вен Цуюн с 5:2 точки. Напрежението се увеличи в края на дуела, само че българката съумя да задържи преимуществото си и да затвърди положителното начало с вазари.

Във втория мач туркинята Серап Арапоглу поведе, само че Ивет се активизира и обърна бързо резултата против надалеч по-опитната си съперничка. Именно този триумф съвсем класира Горанова напред в шампионата. Мачът приключи с българска победа с 5:1.

В третата среща Горанова се изправи против Сара Бахманяр от Иран. Спокойна и уверена, тя победи с 5:2.

В полуфинала Ивет се наложи с 4:3 над австрийката Бетина Планк.

Отличието е четвърто за България от олимпийските игри в Токио. В стрелбата Антоанета Костадинова завоюва сребро, Тайбе Юсеин се окичи с бронз в битката. Боксьорката Стойка Кръстева ще излезе на край в своята категория в събота (7 август).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР