Първо офицерско звание получиха 118 курсанти от випуск Полковник Борис

...
Първо офицерско звание получиха 118 курсанти от випуск Полковник Борис
Коментари Харесай

Първи офицерски пагони получиха курсантите от випуск „Полковник Борис Дрангов“ на НВУ „Васил Левски“

Първо офицерско звание получиха 118 курсанти от випуск „ Полковник Борис Дрангов “ на Националния боен университет „ Васил Левски “.

На тържествената гала, която се състоя довечера, 30 юли, на площад „ Цар Асен I “ във Велико Търново, бяха връчени и свидетелствата на 59 кадети от Професионалния сержантски лицей, оповестяват от Министерство на защитата.

„ Приветствам ви с добре пристигнали в строя на Въоръжените сили. Вие встъпвате в основно време на промяна и рационализация. За страдание и във време, когато същинска война се води близо до нашата страна. Предизвикателствата пред сигурността и защитата са многочислени. Ето за какво и упованията към вас са огромни, тъй като ще би трябвало да решавате комплицирани задания, постоянно в условия на липса на време или при дефицит на запаси “. С тези думи към випускниците се обърна заместник- министърът на защитата Йордан Божилов.

„ Убеден съм, че ще се справите и ще покажете висок професионализъм, воля и морал, тъй като сте получили знанията, уменията и закалката си в Националния боен университет и носите в сърцата си парченце от морала и смелостта на вашите патрони – Левски и Дрангов “, безапелационен бе заместник-министър Божилов. Той се обърна с личен привет към отличниците на випуска и им благодари за старанието и високата мотивация.

Заместник-министърът връчи пагоните и дипломата на първенеца на випуска - лейтенант Мадлен Пенева.

„ Това е нашата отговорност – да подсигуряваме сигурността на страната си в народен и в съдружен формат. Убеден съм, че и вашето потомство ще се оправи с тази сериозна отговорност “, сподели в словото си към випуска заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

„ Днес нашите старания са съсредоточени върху издигането на престижа на военната специалност и върху модернизирането и превъоръжаването на Българската войска и Въоръжените сили – тъй че те да имат действителни и надеждни качества да извършват значимите си задачи и задания в една комплицирана геополитическа и военностратегическа конюнктура “, акцентира генерал-лейтенант Илиев.



Той изрази убеденост, че новопроизведените през днешния ден офицери и сержанти също ще усетят резултатите от тези старания. „ Ще продължим да вършим всичко, което зависи от нас, с цел да ви осигурим условия на работа в техническа и софтуерна среда, съответстваща на нарасналите условия на средата за сигурност и на оперативните качества на нашите съдружници. А вие, от своя страна, ще вложите разум, разсъдък и неизменност в бъдещото сполучливо развиване на нашата войска “, безапелационен бе заместник-началникът на защитата. Той връчи пагоните и дипломите на отличниците на випуска измежду курсантите и кадетите.



„ Скъпи випускници, през днешния ден пристигна и вашият час, в който ще би трябвало да показвате всичко, на което бяхте учени през тези пет години, всичко на което ви учиха вашите преподаватели и вашите командири. Вие сте випуск 144-ти, не забравяйте, че имате достойнството да носите името на един популярен български офицер Борис Дрангов. Човек, който през целия си житейски път е въплъщение на единството сред думи и каузи. И който в никакъв случай не изневерява на правилата, които застъпва и прокламира през цялата си военна кариера: „ Работете, а не приказвайте, мислете, а не запаметявайте! ”, сподели в словото си началникът на Националния боен университет „ Васил Левски “ бригаден военачалник Иван Маламов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР