Първо изказвам съболезнования на близките и роднините на загиналите от

...
Първо изказвам съболезнования на близките и роднините на загиналите от
Коментари Харесай

Генерал Константин Попов: Трагичният куриоз в катастрофата с вертолета е, че...

Първо изричам съболезнования на околните и роднините на починалите от падналия хеликоптер в Пловдив. Наистина много тежък случай. Това съобщи ген. Константин Попов, ръководител на парламентарната комисия по защита, в ефира на bTV.

" Ако знаех тук от София или от Велико Търново, където бях и правехме съвещание на комисията, щеше да е елементарно, и тогава трябваше да уволним огромни екипи в министерство на защитата. Хубаво е да се остави министерството да си свърши работата. Вероятно е да има техническа нередовност. Хеликоптерът е излязъл от завода " Летец " през 2016 година Извършени са му всички прегледи, само че все пак му се случва тази покруса. Не имам вяра летците да са позволили неточност, която да е довела до тази злополука, и не ми се желае да имам вяра да е по този начин ", добави той.

" Няма машина, която да не се счупи. В света няма такава. За жал в действителност специалността ни е много рискована, само че това не може да е опрощение. За това би трябвало да се огледа доста съществено и да се оцени дали ни би трябвало рационализация и въоръжение. На къде ще върви българската войска? Познавах момчетата от екипажа. Това са тежки моменти в авиацията ", сподели още ген. Попов.

" Имаме информация за единствения оживял. Слава Богу е контактен. Има тежка гръдна контузия, има контузия на глезена и лека контузия на главата. Хората от ВМА се оправят съвършено, уповавам се да се оправи ", съобщи ръководителят на комисията по защитата в Народното събрание.

" Инцидентът се случва за 2 секунди. Те извършват задача за търсене и избавяне. Това е куриозът - те упражняват по какъв начин да избавят живота на другите, а умират ", посочи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР