Първо, Евгений Пригожин заявява, че е готов да върви докрай

...
Първо, Евгений Пригожин заявява, че е готов да върви докрай
Коментари Харесай

“Страната е на прага на голяма промяна”. Нестабилността засилва натиска върху Владимир Путин

Първо, Евгений Пригожин декларира, че е подготвен да " върви до дъно " в протеста си против съветската войска. След това прави неочакван противоположен завой и подрежда на бойците си Вагнер да се върнат в базата, показват в собствен коментар отБи Би Си.

След един уикенд на безпорядък, ни става яснозащо националният знак на Русия е двуглавият орел: две глави, гледащи в противоположни направления.

В телевизионно послание президентът Владимир Путин афишира протеста за „ незаконна авантюра… тежко престъпление… предателство… изнудване и тероризъм “.

Но единствено няколко часа по-късно, като част от съглашение с Пригожин, се разкрива, че всички наказателни обвинявания против водача на Вагнер се отдръпват.

Смесените послания на водача на Кремълпроменят усещанията за президента Путин.

„ Той несъмнено наподобява по-слаб “, споделя Константин Ремчуков, притежател и основен редактор на „ Независимая газета “. „ Не можете да извършите обществено изказване, обявявайки хората за нарушители, а по-късно, в същия ден, в края на деня, да оставите вашия прессекретар да не се съгласи с вас и да каже „ Не, тези хора не са нарушили наказателния кодекс ".Бившият министър на икономическото развиване на Русия Андрей Нечаев прави сходна теза.

В обява в обществените медии Нечаев твърди: „ Законът е изгубил всякаква мощ. Дори тежките закононарушения няма да бъдат осъдени заради политическа целенасоченост. Сутринта може да бъдете разгласен за изменник. Вечерта можете да бъдете простено и наказателното дело против вас прекъснато. " Страната ена прага на огромна смяна. "

Възможно е да е подписана договорка и протестът да е анулиран. Но фактът, че въстанието се е случило под наблюдението на Путин, е объркващ за президента, който е и главнокомандващ на съветските въоръжени сили. И имайте поради: актуалният президентски мандат на Путин изтича идната година, разяснява още Нечаев.

„ Всички елитни групи в този момент ще стартират да мислят за президентските избори през 2024 година “, предвижда Ремчуков.

„ Ще се запитат дали да разчитат на Владимир Путин, както правеха до този боен прелом. „ Или би трябвало да помислят за някой нов, който е в положение да се оправи с проблемите по по-съвременен метод? “

„ Някой нов “ за президентството не е нещо, което нормално се чува намерено от съветския хайлайф. Това не значи, че следва промяна на караула в Кремъл. Ако има нещо, което Владимир Путин е усъвършенствал след 23 години на власт, това е изкуството на политическото оцеляване.

Решението му предходната година да стартира огромно навлизане в Украйна провокира необятно публикувана неустойчивост в личната му страна: всичко от стопански проблеми до офанзиви с дронове против съветски райони, от обстрел на съветски гранични региони покрай Украйна до трансгранични нахлувания в Русия от диверсантски групи, а в този момент въоръжено въстание на Вагнер. Всичко това ускорява натиска върху водача на Кремъл, отбелязва още английското издание в своя разбор.

Не очаквайте обаче президентът Путин да признае, че е сбъркал нещата. Признаването на неточности и неверни калкулации не е в неговия жанр.

И по този начин, какъв ще бъде идващият ход на съветския президент?

Улика може би се появив последното издание на водещата новинарска емисия на съветската държавна телевизия в неделя вечер.

В репортаж за въстанието на Вагнер водещият пусна фрагмент от остаряло изявление с Путин.

— Умеетели да простите?

— Да. Но не всичко.

— Какво не можетеда простите?

— Предателство.

Дали Евгений Пригожин е гледал това изявление?
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР