Първият зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на

...
Първият зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на
Коментари Харесай

Русия поиска спешна срещна на Съвета за сигурност на ООН

Първият зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на Руската федерация Владимир Джабаров съобщи, че Москва ще свика среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на която да бъдат разисквани ударите на западната коалиция против Сирия, съобщи Ройтерс, цитирайки РИА Новости.

„ В момента проучваме обстановката. Мисля че, несъмнено, Русия ще изиска привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, съобщи Джарабов.

През нощта Съединени американски щати, Англия и Франция изстреляха над 100 ракети срещу три обека, за които се счита, че са свързани с производството на химически оръжия за режима в Дамакс..

Председателят на комисията по външните работи в Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачев дефинира ударите против Сирия като нарушаване на интернационалното право и съобщи, че те целят да попречат на Организацията за възбрана на химическите оръжия(ОЗХО) да проверява хипотетичната химическа офанзива в град Дума.

„ Това доста евентуално е опит за основаване на затруднения за задачата на ОЗХО, която таман бе почнала работата си в сирийския град Дума “, сподели Косачев, представен от Интерфакс.

Руското министерство на защитата съобщи, че по-голямата част от ракетите, изстреляни от западната коалиция, са били прихванати от Сирийската противовъздушна защита и че нито един от ударите не е засегнал зони, в които са ситуирани съветски противовъздушни системи, измежду които базите в Тартус и Хмейним.

Междувременно представителят на съветското външно министерство Мария Захарова написа във Фейсбук, че ударите против Сирия са пристигнали в миг, в който страната е имала късмет за спокойно бъдеще.

„ Сирийският народ първо бе пробван с „ Арабската пролет “, след това с „ Ислямска страна “, а в този момент с умни американски ракети. Столицата на суверена страна, която от години пробва да оцелее в условия на терористична експанзия, бе атакувана. “, разяснява Захарова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР