Първият въпрос, който стои, е до каква степен ръководствата на

...
Първият въпрос, който стои, е до каква степен ръководствата на
Коментари Харесай

Георги Пирински: Шанс за отговорна политика винаги има, въпросът е има ли хора, които да я поемат

Първият въпрос, който стои, е доколко управленията на парламентарно показаните партии ще осъзнаят, че 85% от жителите считат, че България не върви в добра посока - това съобщи в " Още от деня " Георги Пирински, някогашен ръководител на Народното събрание.

Отговорността е на партиите, а те някак си се затварят в личните си партийни ползи и цели, дори персонални упоритости и не помнят, че тяхната съществена роля е да стабилизират страната, добави той.

По думите му партиите имат в първите си редици лица, които провокират спорни реакции в обществото. И преди да се постараят още веднъж да се явят пред жителите и да изискат тяхното доверие, би трябвало да покажат, че осъзнават това.

Според Пирински партиите мислят за избори, а не за друго. И една левица би трябвало да се постарае да се консолидира към споделена и ясна предизборна позиция, в която да види своя дял и своята отговорност. И акцентира, че не засяга единствено Българска социалистическа партия.

Той сложи въпроса: каква степен на публично доверие би имал кабинет с трети мандат, в случай че има парламент, надълбоко скаран със себе си, който от своя страна е еманация на мощно разколебано общество.

Вижте във видеото целия диалог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР