Първият в света голям безпилотен самолет с четири двигателя направи

...
Първият в света голям безпилотен самолет с четири двигателя направи
Коментари Харесай

Първият в света безпилотен самолет с 4 двигателя извърши първия си полет в Китай

Първият в света огромен безпилотен аероплан с четири мотора направи първия си полет във вторник на летището „ Дзъгун Фънмин “ в провинция Съчуан,  съобщи " ". Кодовото му име е „ Scorpion D “, а негов разработчик е компанията „ Sichuan Tengden Sci-Tech Innovation “. Той е последващо потомство след двумоторния „ Scorpion “ и тримоторния „ Scorpion A “. Всички тези безпилотни самолети са с две опашки, с обсег на крилата от над 20 м.

„ Scorpion D “ излетя по обяд локално време и кацна след 18 минути във въздуха.

От компанията обявиха, че имат цялостните права върху интелектуалната благосъстоятелност за дизайна. Новият безпилотен аероплан е предопределен да извършва спомагателни задания, като логистика и напръскване от въздуха. Той е с потенциал за най-много 1,5 тона потребен товар с размер до 5 куб.м.

„ Scorpion D “ ще бъде показан на Международното ревю за авиация и космонавтика в китайския град Джухай, което ще стартира на 7 ноември.

Компанията „ Tengden “ е учредена през 2016 година и досега има над 50 вложителя, в това число физически лица, частни и държавни компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР