Първият в София Кризисен център за деца, жертви на трафик

...
Първият в София Кризисен център за деца, жертви на трафик
Коментари Харесай

Откриха първия в София Кризисен център за деца, жертви на трафик

Първият в София Кризисен център за деца, жертви на трафик на хора отвори порти през днешния ден. Мястото ще предлага домакински уют на към 30 деца годишно. С тях ще работят доброволци и психолози, които ще им оказват помощ да се реинтегрират в обществото.

Само за 9 месеца от предходната година малолетните жертви на трафик в България са били 32 - множеството, подложени на полов тормоз. За децата, минали през този смут детството се трансформира в призрачен сън, където насилието е нещо обикновено.
Марияна Евтимова, съпредседател на фондация " Пулс ": Едва когато попаднат в услуга, биха могли да получат опция.
Децата, които са попадали в клопката на трафика, санкционират за страданията си другите, само че най-често себе си. Затова към тях би трябвало да с е подхожда с самообладание и схващане, безапелационни са експертите.
Екатерина Велева, ръководител на фондация " Пулс ": Те се удрят, те нагрубяват другите, те се самонараняват и надлежно целият център е проведен по този метод, че да посрещне потребностите на децата - да има комфортни, меки пространства, в които децата да играят с меки играчки.
Новият център разполага с всичко належащо, което ще обезпечи топла храна, спокоен сън, игри и образование на децата.

Децата ще се грижат и за домашни любимци като в същински дом.

В България центровете от този вид са 19.
Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика: Те са извънредно незадоволителни освен да се оправим с жертвите на трафик, само че и с другата значима активност, ориентирана към предварителна защита.
Лентата на Кризисния център прерязаха кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, заместник-министрите на правораздаването и на обществената политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР