Първият в историята самолет Airbus A340, кацал в Антарктида, се

...
Първият в историята самолет Airbus A340, кацал в Антарктида, се
Коментари Харесай

Историческо: Airbus A340 кацна на ледена писта в Антарктида

Първият в историята аероплан Airbus A340, кацал в Антарктида, се приземи сполучливо на ледена писта по-рано този месец.

Опериран от Hi Fly, самолетът излетява от Кейптаун, Южна Африка, на 2 ноември и към пет часа по-късно каца, откакто прелита 2500 морски благи.

Машината транспортира личен състав за Wolf`s Fang - основан в Антарктида първокласен авантюристичен лагер, както и товари.

В бъдеще самолетът може да се употребява за транспорт на туристи и учени до най-южния континент.

Вицепрезидентът и водач на Hi Fly Карлос Мирпури споделя, че е било „ безпроблемно кацане “, само че ледената писта не се вижда елементарно.

„ Отражението е голямо, подобаващите очила ви оказват помощ да настроите очите си сред външния аспект и инструментите “, написа той в дневника на капитана.

„ Няма и образно ориентиране по плъзгащия се надолнище, а сливането на пистата с околния терен и голямата бяла пустиня в близост прави преценката на височина меко казано предизвикателство, “ добавя той.

Но всичко минава безпрепятствено и хората на борда са удовлетворени, че са част от това историческо пътешестване, съгласно Мирпури.

Видео демонстрира историческото пътешестване на A340 от началото до края, в това число извънредно красивия бял пейзаж, до момента в който самолетът се спуска над Антарктида и се приземява гладко върху снега.

Машината остава на ледения континент единствено към три часа, преди да се насочи на противоположното си пътешестване до Кейптаун.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР