Първият телефонен разговор на руския президент Владимир Путин Владимир Путин

...
Първият телефонен разговор на руския президент Владимир Путин Владимир Путин
Коментари Харесай

Първият разговор между Путин и Байдън се е състоял по инициатива на Русия

Първият телефонен диалог на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През с президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се е състоял по самодейност на съветската страна, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той подсети, че диалогът сред двамата президенти се е състоял през вчерашния ден следобяд и разясни, че Москва го е предложила, с цел да може също да поздрави Байдън за началото на работата му на поста президент на Съединени американски щати и с цел да се обсъдят настоящи въпроси, преди всичко решението за продължение на контракта за нуклеарните оръжия сред Съединени американски щати и Русия Нов СТАРТ с пет години.

Песков означи, че диалозите за рестартиране на връзките сред Русия и Съединени американски щати не почиват на действителни учредения и е несвоевременно самият термин да се употребява. Той съобщи, че удължаването с пет години на действието на контракта Нов СТАРТ е задоволителен период за добра работа по него, било за ново удължение, било за правене на нов контракт.

По този мотив съветският заместник-външен министър Сергей Рябков съобщи, че Русия не преглежда опцията за ново удължение на Нов СТАРТ. "Договорът не планува последващо удължение. В самия контракт е планувано еднократно удължение за период до пет години, тъй че би трябвало да работим по нещо, което ще го размени ", сподели Рябков. Той добави, че не чака възстановяване на двустранните връзки след продължаването на контракта.

В диалога сред двамата президенти Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в е повдигнал въпроса за съветския блогър Алексей Навални и получи нужните уточнения от президента Путин, съобщи Песков. Той не посочи кои аспекти от обстановката с Навални са били разисквани, а единствено сподели, че са касаели въпросите, които е повдигнал Байдън, и не на всички тях е било отговорено. Русия е подготвена да разиска със Съединени американски щати опазване на контракта "Открито небе ", в случай че има подобен интерес от американска страна, сподели Песков.

Сергей Рябков означи, че към този момент администрацията на Байдън не е правила оферти по контракта "Открито небе " и въпросът за излизането на Русия от него към този момент е кардинално решен. Преди това Съединени американски щати също взеха решение да излязат от този контракт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР