Първият търговец, който обяви цените си в евро е от

...
Първият търговец, който обяви цените си в евро е от
Коментари Харесай

Почна се: В този български град вече продава в евро. Вижте цените

Първият търговец, който разгласи цените си в евро е от Благоевград и е прочут като Царя на баничките в града.  Оказва се, че неговите закуски освен няма да нарастнат, а може и да поевтинеят, написа Нова тв. 

Детайли към прекосяването в евро сигурно ще изникват и тъкмо за тях говори бизнесменът от Благоевград Димитър Бакалов, който от години се занимава с хлебопроизводство и със закуски.

Той изрази любопитно терзание, обвързвано с рестото в евроцентове, защото съгласно него първоначално мъчно ще се връща евро в евроцентове, защото надали всички обекти ще разполагат с задоволително монети.

БЛИЦ напомня, че Димитър Бакалов е прочут в града си началник на сладкарница. Отсега той предвижда, че в първите месеци след приемането на еврото, хората ще заплащат с кръгли суми и няма да разполагат с задоволително евроцентове в себе си, с цел да дават точни пари. И по този начин се прокрадва опцията баничката в евро да стане по-евтина от баничката в левове.

„ Ние ще закръглиме – вместо да е 2 лв. и 1 евроцентче, ще бъде 2 лв. баничката, без единия евроцент. Което ще е винаги в ущърб на компаниите, освен на моята, на всички компании, които ще вършат закръгляванията.

Би трябвало да е по този начин, тъй като няма да можем – изключително първоначално да имат банките да дадат на всички обекти евроцентове “, твърди Димитър Бакалов, притежател ан сладкарница.

Разбира се, не всички закуски ще са като баничката. Сиренката, в случай че в този момент коства 1.90лв, след това най-вероятно ще стане не 97 евроцента, а непосредствено 1 евро.

Други проблеми с приемането на еврото Бакалов към този момент не вижда. Чий ще е ущърбът, думата ще има математиката.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР