Първият произведен в Турция електрически автомобил направи своя публичен дебют

...
Първият произведен в Турция електрически автомобил направи своя публичен дебют
Коментари Харесай

Турция представи първия си електрически автомобил на изложението в Лас Вегас

Първият създаден в Турция електромобил направи своя обществен дебют на най-голямото в света ревю CES 2022 в Лас Вегас.

„ Определяме се като софтуерна компания. Ето за какво сме на CES - мястото, където се събират последните софтуерни нововъведения и първите достижения ", съобщи по време на конференция Гюркан Каракаш, основен изпълнителен шеф на турската Automobile Joint Venture Group (TOGG) - консорциумът, създал автомобила.

Каракаш съобщи, че технологиите на TOGG, обединени в платформата " Smart Life ", обгръщат доста повече от изцяло обвързван автомобил.

" Ние построяваме TOGG с напълно насочен към потребителя метод. Ако един артикул не основава потребителска стойност, той няма да оцелее”, сподели Каракаш.

„ Определихме нашето интелигентно устройство C-SUV като насочено към потребителя, интелигентно, съпричастно, обвързвано, самостоятелно, споделено и електрическо ", означи той.

Портфолиото на TOGG включва интелигентни енергийни решения. Батериите за автомобила ще се създават на място посредством Siro Silk Road Clean Energy Solutions, взаимно с „ Farasis Energy”.

Целта на компанията е да доставя акумулатори за всички типове електрически транспортни средства и да участва в неавтомобилни браншове като снабдител на акумулатори и на системи за предпазване на сила.

TOGG има за цел до 2030 г.да създаде един милион автомобила в пет разнообразни сегмента.

" До края на 2022 година ще пуснем първия си автомобил в серийно произвеждане ", сподели Гюркан Каракаш. Това ще бъде първият електрически SUV, създаден в континентална Европа от нетрадиционен производител.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР