Първият подобрен автомобил за контрол на паркирането в столицата работи

...
Първият подобрен автомобил за контрол на паркирането в столицата работи
Коментари Харесай

Проверяват 3000 коли на час за платено паркиране в София

Първият усъвършенстван автомобил за надзор на паркирането в столицата работи в тестов режим и обикаля в каретата на платената зона, като може да ревизира по 3000 коли за час. Всеки паркирал бива тестван за това дали има пуснат SMS, в какъв брой часа изтича той и дали въобще е платена услугата за зоната. Това заяви изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев, който показа новия оборудван автомобил “Парк Патрул ” за надзор на паркирането.

Той е част от план за цифровизация на паркирането в Столичната община, който включва още нов уебсайт, ново мобилно приложение, което да събере всички услуги от центъра за градска подвижност, както и използването на зоните за паркиране, по този начин и покупката на документи.

Патрулът е общоприет автомобил на ЦГМ, само че оборудван с четири камери, като в придвижване, в действително време засича номерата на колите, ревизира ги в базата данни и демонстрира дали съответният автомобил е платил, има ли право да е в зоната и в случай че не е, следва  да бъде глобен.

Дилчев заяви, че всички оперативни коли от ЦГМ ще бъдат оборудвани по този метод, което значи, че в края на май 20 автомобила като този ще работят всеки ден. По думите на шефа това, с изключение на по-улеснена, е и по-ефективна мярка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР