Първият пътнически самолет с директен полет от Израел до Мароко

...
Първият пътнически самолет с директен полет от Израел до Мароко
Коментари Харесай

Полет от Израел до Мароко постави начало на нормализацията

Първият пътнически аероплан с пряк полет от Израел до Мароко кацна в Рабат , което е част от съглашението сред двете страни за нормализиране на връзките с посредничеството на Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.

Джаред Къшнър, шурей и консултант на президента Доналд Тръмп, бе на борда на самолета с израелския консултант по националната сигурност Меир Бен Шабат.
 Оръжия за 1 милиарда $ продава Съединени американски щати на Мароко
Оръжия за 1 милиарда $ продава Съединени американски щати на Мароко

Сделката е за дронове

Двете страни се чака да се подпишат под съглашение за разкриване на директни въздушни връзки , свързване на финансовите им системи и съглашение за анулация на визите за дипломати, сподели израелски източник.

Тази година Мароко е . . Судан
 Русия нахока Съединени американски щати за признаването суверенитета на Мароко над Западна Сахара
Русия нахока Съединени американски щати за признаването суверенитета на Мароко над Западна Сахара

Това противоречало на интернационалното право

Преди да отлети от летище " Бен Гурион " в Израел Къшнър акцентира, че съглашението сред еврейската страна и Обединените арабски емирства към този момент откри търговски благоприятни условия пред двете страни.

Като част от съглашението сред Мароко и Израел Тръмп извърши дългогодишна цел на Рабат - поддържа суверенитета над Западна Сахара.

Израел и Мароко също ще отворят дипломатически представителства . Мароко затвори офиса си за взаимозависимост в Тел Авив през 2000 година, когато стартира Втората палестинска интифада.
 Тръмп: Мароко възстановява връзките с Израел Обновена
Тръмп: Мароко възстановява връзките с Израел

Това е четвъртата арабска страна

Мароко е дом на най-голямата еврейска общественост в Северна Африка , което от антични времена. В края на 40-те година на предишния век в арабската страна имаше 250 000 евреи или 10% от популацията , само че доста евреи се местят след основаването на Израел през 1948 година

Около 3000 евреи остават в Мароко, до момента в който Израел е дом на 700 000 евреи от марокански генезис.

Въпреки че двустранните връзки са прекъснати през 2000 година, комерсиалният им продан сред 2014 и 2017 година е в размер на 149 милиона $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР