Първият ни приоритет е европейското демократично развитие на България.Това заяви

...
Първият ни приоритет е европейското демократично развитие на България.Това заяви
Коментари Харесай

Денков пред студенти от СУ: Европейското и демократично развитие на България е приоритет №1

Първият ни приоритет е европейското демократично развиване на България.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по време на среща с младежи и студенти в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, озаглавена „ Младите приказват с министър-председателя “.

Пред цялостната зала министър председателят уточни, че България, при всичките си проблеми, е демократична страна и не би трябвало да се разрешава „ някой да се изкуши да прави тирания “ в нея.

Той открои визитата си в Украйна отпреди седмица, както и днешното посещаване на беларуския опозиционен водач Светлана Светлана Тихановска у нас.

Две развити европейски страни, които през днешния ден се борят за свободата си, сподели министър председателят.

По думите му едната е нападната, а другата ръководена от деспот. Премиерът се обърна към младежите с апел да гледат сериозно на политическите процеси.

Като главен проблем министър председателят очерта „ невъзможността на правосъдната система да въздава правораздаване “ и разяснява нуждата от промени.

„ Промяна в Конституцията е належащо, само че незадоволително изискване. Рискът пред нас е този път да бъде пресечен “, уточни Денков.

Членство на България в Шенген, еврозоната и Организацията икономическо съдействие и развиване също бяха измежду целите на властта, които министър председателят очерта пред присъстващите.

„ Чрез тях се задават най-хубавите стандарти, които светът познава “, сподели той.

Събитието в Софийския университет е ориентирано към младежите и цели да увеличи техния интерес и осведоменост по основни въпроси, свързани с държавното ръководство. То се провежда взаимно от Национален юношески конгрес, Студентски клуб на политолога, Студентска асоциация за проучване на интернационалните връзки, Клуб „ Европеистика “, „ Активни политики “ и Студентски дипломатически клуб, със съдействието на Студентски съвет при Софийски университет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР