Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк

...
Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк
Коментари Харесай

В Ню Йорк отвориха първия легален магазин за марихуана /снимки/

Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк отвори порти, година откакто едноименният щат узакони продажбата на този опиат, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.
Пунктът за канабис се намира в Гринич вилидж, Манхатън. Той се ръководи от " Хаузинг уъркс " (Housing Works), организация, която поддържа бездомни хора и инфектирани с вируса на СПИН. 
" Хаузинг уъркс " е част от 36 организации и физически лица, които са получили лицензи от щата Ню Йорк, гарантиращи им правото да продават на дребно канабис.
Марихуаната е изцяло легализирана от още 20 щата, само че остава противозаконна според федералните закони в Съединени американски щати. Това може да затрудни търговците при приемането на заеми за развиване на бизнеса им и при достъпа до други банкови услуги, написа Ройтерс. 
В магазина на " Хаузинг уъркс " цигари, които съдържат по към 3,5 грама марихуана, се продават за по сред 20 и 30 $.
Продажбите на канабис в щата Ню Йорк ще се таксуват с налог от 13,5 %. Получените средства ще бъдат предоставяни на учебни заведения, центрове за лекуване на подвластни от опиатите и алкохола, на управите на общински жилища и психиатрични клиники. 
Лицата, които са под 21-годишна възраст, нямат право да купуват, имат или използват канабис в Ню Йорк, осведомят управляващите в щата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР