Първият кораб, теглещ баржа с хуманитарна помощ за Газа, пристигна

...
Първият кораб, теглещ баржа с хуманитарна помощ за Газа, пристигна
Коментари Харесай

Първият кораб с хуманитарна помощ пристигна в Газа

Първият транспортен съд, теглещ баржа с филантропична помощ за Газа, дойде в анклава. Испанският " Open Arms " потегли от Кипър във вторник с близо 200 тона храни, които са извънредно нужни. С това се слага началото на развой, с който да се ревизира дали помощта е ефикасна, откакто доставките по въздух и суша се оказаха сложни.

Световната централна кухня, която придвижва храната, реализира задачата в съдействие с Обединените арабски емирства. Пакета включва ориз, брашно, бобови растения, консервирани зеленчуци и консервирани протеини. Газа няма функциониращо пристанище, по тази причина екипът на организацията построи пристан, който излиза от бреговата линия. Как храната ще бъде разпределена в Газа, остава неразбираемо. Според Организацията на обединените народи обаче филантропичната обстановка в Газа остава повече от пагубна. 

 
Големият боязън е за това какво ще последва. Цивилните в Рафа, те са ужасени, тъй като за тях това е леговище. Това не е безвредно леговище, тъй като в Газа няма безопасно място. Но сега това е леговище за към милион и 200 хиляди души. И когато погледнете гъстотата на популацията, за тях няма къде да отидат в сигурност.
Доминик Алън, представител на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за палестинците: 

Междувременно Израелската войска изрично отхвърли обвиняванията за нова пукотевица по цивилни, които се редят на опашка за хранителни помощи в централната част на Газа. Според палестински източници в четвъртък израелските сили са разкрили огън по навалица южно от град Газа, като са умъртвили над 20 души и са ранили над 150. Израелските сили разпространиха фрагменти, за който се твърди, че демонстрират, че точно палестински стрелец е разкрил огън по тълпата. Продължават и опитите за реализиране на мир. Израел назова последния набор от претенции на Хамас " нелепи " и " неуместни ", само че съобщи, че ще изпрати преговорен екип в Катар през идващите дни, с цел да продължи преговорния развой. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР