Първият контакт на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря

...
Първият контакт на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря
Коментари Харесай

Скрипал и дъщеря му са отровени в дома им във Великобритания

Първият контакт на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му с отровното вещество е бил в дома им във Англия, заяви английската полиция, представена от Агенция Франс Прес.

Експерти са открили, че най-високата централизация от невротоксичния сътрудник е била на входната врата на дома им, излиза наяве от полицейското официално съобщение. "Следи от отровното вещество са открити на други места, които проверяващите обработваха през последните седмици, само че в доста по-малки концентрации от откритите в дома им “, съобщи Дийн Хейдън от лондонската полиция.

Разследващите са блокирали достъпа до пейката, на която са открити двете жертви на отравянето, както и една механа, ресторант и гроба на дамата на Сергей Скрипал, които те са посетили преди признаците на отравянето да се изявят.

Англия упрекна Русия, че е виновна за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, което Москва отхвърля. След като Лондон експулсира 23 съветски дипломати, повече от 25 други страни оповестиха сходни ограничения, в символ на взаимност с Англия. Москва изрази негодуванието си от това и даде обещание да отговори с реципрочни дейности. Съединени американски щати също взеха решение да експулсират 60 съветски дипломати.

Сергей Скрипал и щерка му остават в кома в болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР