Първият китайско-български център за професионално обучение ще бъде открит в

...
Първият китайско-български център за професионално обучение ще бъде открит в
Коментари Харесай

Първият китайско-български център за професионално обучение се открива в Пловдив

Първият китайско-български център за професионално образование ще бъде открит в Пловдив на 13 ноември (понеделник), откакто бъде подписан контракт за съдействие сред ПУ „ Паисий Хилендарски ” и Политехниката на Шенджен. Ректорите на двете висши учебни заведения – проф. доктор Запрян Козлуджов и сътрудника му проф. Синдон Джиа, ще положат подписите си под контракта за основаване на центрове за професионално образование в региона на телекомуникациите и осведомителните технологии.

След това двамата ще открият първия подобен в Пловдив, а взаимен център ще проработи при започване на 2018 година и в побратимения на Пловдив китайски мегаполис.   „ Ние знаем каква добавена стойност дава интернационалното съдействие на устойчивото развиване на висшето обучение. Затова Пловдивският университет взе участие в това основаване, което се надяваме да ускори интернационалното измерение и на двата университета и да способства за цялостния им прогрес “, безапелационен е ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски “ проф. доктор Запрян Козлуджов.

Двете висши учебни заведения ще обменят положителни практики и информация за най-новите проучвателен постижения, ще провеждат лекции, лабораторни курсове, ще разменят предприемачески и културни визити. Професионалните просветителни центрове ще предизвикват студентския и преподавателския продан за да се проучат двете просветителни системи, с цел да се придобие по-цялостна визия за партньорската институция и да се „ внедрят “ нейните достижения, разяснява проф. доктор Невена Милева, зам.-ректор на ПУ „ Паисий Хилендарски “, която е основател и главен мотор на плана. Официално за представители на професионалните просветителни центрове в двата университета са назначени проф. доктор Невена Милева и проф. Джиджън Джао, шеф на интернационалния офис на Политехниката на Шенджен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР