Първият изцяло електрически SUV на Jaguar постигна резултат от 91%

...
Първият изцяло електрически SUV на Jaguar постигна резултат от 91%
Коментари Харесай

Пет звезди от Euro NCAP за електрическия Jaguar I-Pace

Първият напълно електрически SUV на Jaguar реализира резултат от 91% за отбрана на възрастни пасажери, 81% за отбрана на деца и 81% при системите за сигурност. Jaguar I-PACE реализира оптимален брой точки при непряк удар и при удар със непряк дирек, успявайки да отбрани всички сериозни зони на човешкото тяло.

Отличният резултат на електрическия SUV значи, че и трите члена на фамилията PACE на Jaguar - E-PACE, F-PACE и I-PACE, имат оптималния петзвезден рейтинг за сигурност на Euro NCAP, демонстрирайки ангажираността на Jaguar да основава едни от най-безопасните коли в света. Jaguar I-PACE е десетият следващ модел на най-големия английски авто производител, който получава пет звезди за сигурност.

Олекотената алуминиева структура на каросерията на Jaguar I-PACE обезпечава високи равнища на издръжливост и финес. Акцентите в дизайна на каросерията включват потреблението за пръв път в промишлеността на детайли от модифициран алуминий и първото за Jaguar използване на топлинна обработка след основаване на формите, с цел да се усили здравината на алуминиевите сплави, употребявани в сериозните зони при конфликт.


Jaguar I-PACE съдържа и съвременни технологии за сигурност за отбрана на участниците в придвижването и на пешеходците. Технологиите включват повдигащ се челен похлупак и Автономна спешна спирачка с отчитане на пешеходци и велосипедисти. Jaguar проектира и неповторима Звукова предупредителна система за транспортно средство (AVAS) за своя пръв електромобил, която предизвестява участниците в придвижването, когато автомобилът доближава. Звукът може да бъде чут при скорости до 20 km/h и надвишава минимума от 56 dB(A), изискван от идното европейско законодателство. Системата е тествана взаимно с членове на " Кучета-водачи за незрящите ", водещата благотворителна организация в Обединеното кралство, ориентирана към хората, страдащи от загуба на зрението.

Освен технологиите за сигурност електрическият SUV предлага цялостен набор от съвременни системи в помощ на лидера като Адаптивен автопилот с подкрепяне на кормилното ръководство, Асистент за следене на мъртвата точка и Помощ при паркиране на 360°.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР