Първият и главен строител във Вселената, изградил самата нея, е

...
Първият и главен строител във Вселената, изградил самата нея, е
Коментари Харесай

Шедьоврите на Сатаната

Първият и основен строител във Вселената, построил самата нея, е Бог. В това са уверени вярващите. Но и дяволът се опитвал да издига свои градежи. В това също имат вяра доста хора.

Така да вземем за пример, мнозина считат, че фамозната Стена на Адриан сред Англия и Шотландия – римска военна отбранителна конструкция, издигната по заповед на император Адриан (76г.-138г.), е издигната от Сатаната.

Адриановата стена

Също по този начин, той построил моста през река Рона в Авиньон, както и други „ демонски мостове “, в това число фамозния Дяволски мост в Алпите, по който през 1799г. великият Суворов повел персонално своите бойци под огъня на френските войски на Наполеон.

Малкият демонски мост над река Реус в Швейцария

За строителството на различен „ демонски мост “ описват 2 скулптури в Регенсбург (Австрия). Едната от тях е сложена под покрива на катедралата измежду други фигури и има формата на човек, мощно приведен напред – тя служи като улей за приключване на водата. Другата се намира върху самия мост и съставлява младеж с надпис: „ Много е горещо! “ Легендата твърди, че строителят на моста твърдял по какъв начин се е обзаложил със строителя на катедралата, че ще завърши работата си по-рано от него. С помощта на дявола победил, а противникът му се хвърлил от покрива на катедралата и умрял. Надписът „ Много е горещо! “ сочи освен необикновената суша през лятото на 1135г., само че също по този начин и адския огън, в който към този момент безспорно горял грешникът, продал душата си на Сатаната за издигнатия в точния момент мост.

Странното е, че дяволът употребявал архитектурните си гении даже за градеж на църкви и катедрали. Вярвало се, че проектите и ескизите за катедралите в Кьолн и Аахен са правени от Сатаната – а също и, че Аахенската катедрала била даже напълно издигната от него. Там неведнъж били следени полтъргайсти, призраци, някой нееднократно изтръгвал от ръцете на свещеника виното по време на литургия и го разливал по земята.

А в градежа на Кьолнската катедрала, който почнал през 1248г., взел участие Алберт декор Болщед, именуван Алберт Велики (1193г.-1280г.), професор по теология в Кьолн и Париж, бележит академик по схоластичност през своята ера, прочут с обширните си писания по теология, философия и естествени науки. След гибелта си, Алберт Велики бил уважаван от доминиканските монаси, в чийто медал членувал. Но доста хора го запомнили като злостен астролог, алхимик, чернокнижник и вълшебник.

Катедралата „ Нотр Дам дьо Шартр “, на 90 км от Париж, е незабравим шедьовър на готическата архитектура. И в това време, това е единствената от френските катедрали, в която в никакъв случай не са влизали крале, кардинали и епископи. Носели се упорити клюки, че основите на храма са положени от Сатаната. Историците свързват тези митове с обстоятелството, че в антични времена на същото място имало светилище на друидите – жреците на античните келти.

Катедралата Нотър Дам дьо Шартър

През 1904г., надълбоко под хълма, върху който се издига катедралата, намерили „ Черна мадона “ – фигура на Дева Мария с черно лице и полово завършени форми на тялото, което всички считали за доказателство, че е направена от дявола.

„ Черни мадони “ били открити и в доста други църкви във Франция – да вземем за пример, в най-стария парижки храм „ Сен Жермен дьо Пре “, издигнат през 542г. на мястото на светилище на античната египетска богиня Изида. Тамошната „ черна мадона “ била почитана като Богородица до тържественото й изгаряне през 1514г. Заедно с нея отишли на кладата и всички свещеници от църквата.

Известно е също, че португалският мореплавател Вашку да Гама, преди и след своите експедиции до Индия, ходел да се покланя на „ Черната мадона “ от пристанищното градче Назаре – скулптура на Света Богородица, направена от черно дърво.

Дяволът нерядко сключвал облози освен за качествено изграждане на дадена постройка или оборудване – само че и за къс период на градежа. Задължен да построи черква за една нощ, той премествал на далечни дистанции цели гранитни скали, блокове и плочи от мрамор, от време на време даже колони, откраднати от антични езически храмове, вековни дъбове и смърчове, железни греди. Така да вземем за пример, се твърди, че храмът „ Св. Варвара “ в Бретан е издигнат безусловно в границите на една седмица. Много доброволци от локалните поданици взели присъединяване в строителството и било документирано, че всяка нова промяна, идвайки на работа, се изумявала от невероятното количество работа, която предходната успявала да извърши.

Единственото, което дяволът усърдно избягвал, е да украси постройката с кръст. Само един път сатанинският проектант сложил кръст върху катедрала, поръчана от шведския крал Свети Олаф. Но когато кралят се качил на покрива, с смут видял, че това, което на хората долу изглеждало кръст, в действителност е златна фигура на лешояд с разперени криле.

Дяволът толкоз се гордеел с архитектурния си гений, че един път призовал своя остарял зложелател – архангел Михаил, на съревнование кой ще построи по-красива черква върху планината Сен Мишел. Архангелът спечелил, само че в действителност, премията останала за Сатаната: архангелската черква била толкоз красива, че била взета на небето, а на земята останала дяволската. Така че, до ден-днешен туристите се любуват на сатанинската сграда.

Сатаната изобразил самия себе си в облика на фамозната статуя „ Замисленият демон “. Говори се, че го попитали: „ Защо не се подпишеш като създател на тази скулптура? “, на което дяволът дал отговор: „ Няма потребност. Всеки, който види това, ще разбере кой го е изваял “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР