Първият грип за сезона бе регистриран в България. Той се

...
Първият грип за сезона бе регистриран в България. Той се
Коментари Харесай

Регистрираха първия грип у нас


Първият грип за сезона бе регистриран в България. Той се е от вид В, група „ Ямагата “. Това удостовери пред Bulgaria ON AIR проф. Нели Корсун от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Тези вируси съставляват от към 40% от потвърдените в Европа грипни вируси “, сподели тя и напомни, че през 2016 година вирусите от вид В са били със популярност циркулация у нас, до момента в който тези от вид А са били много по-силно преобладаващи. Сегашният тип се разграничава от миналогодишния по-това, че признаците са съвсем едни и същи, само че протича по-тежко ", означи още тя в студиото на "България заран " .

Общо грипните вируси предизвикват по-сериозни признаци. Това са главно нараснала температура над 38% градуса, суха кашлица, главоболие, болки в мускулите и ставите, възпалено гърло, мощна изнемощялост. Те са доста по-тежки в съпоставяне със признаците на елементарните простудни болести, посочи Корсун.

Децата под 5 години, лица над 65 години и такива със съпровождащи ги хронични болести, са най-уязвимите на грип групи.

Има два препарата, които демонстрират добра резултатност при въпросния вирусен вариант. „ Има препарати, които нападат самите вируси, за разлика от другите респираторни болести, за които няма антивирусно лекуване. Тези два препарата са ефикасни както за лекуване, по този начин и за предотвратяване от грип “, разяснява експертът от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Все още не е късно да се имунизираме. "Грипът е съществено заболяване! В България е доста невисок процентът на ваксиниралите се. Подценява се сериозността на вируса. Трябва да се съблюдават правила за всекидневно държание - отбягване на контакт с заболели хора, болните да си стоят у дома и прецизна персонална хигиена ", уточни още проф. Корсун.

Още от диалога може да видите във видеото:


Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР