Първият дипломат на Великобритания – евроскептикът Борис Джонсън, спомена за

...
Първият дипломат на Великобритания – евроскептикът Борис Джонсън, спомена за
Коментари Харесай

Брекзитът може да се провали, предупреди Борис Джонсън

Първият посланик на Англия – евроскептикът Борис Джонсън, загатна за вероятен „ провал” на брекзита и показа възхищението си от безапелационните способи, употребявани от американския президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира уеб страницата „ Бъзфийд нюз” и изявление на Джонсън на частна вечеря, проведена от консервативна група за напън.

Борис Джонсън съобщи, че министър-председателят Тереза Мей „ ще навлезе във фаза, в която ще се държим надалеч по-нападателно с Брюксел”.

„ Трябва да приемете, че в този момент нещата може да се провалят. Окей? Не желая никой да изпадне в суматоха, до момента в който се провалят. Без суматоха (...) Накрая всичко ще се уреди”, добави английският външен министър.

Брекзитът ще бъде „ необратим”, само че „ може би няма да е подобен, какъвто го искаме”, добави Джонсън.

Според него има огромен риск кралството да одобри съглашение, което нарушава доста „ червени линии” в очите на радетелите за праволинеен брекзит, какъвто е и той. По думите му документът може да задържи страната „ в орбита към Европейски Съюз, в митническия съюз и значително в общия пазар”.

„ Ако нямате куража да настоявате за самостоятелна политика, няма в никакъв случай да получите икономическите изгоди от брекзита”, сподели той.

Според първия английски посланик Доналд Тръмп употребява твърди способи в връзките си с Брюксел. „ Представете си Доналд Тръмп да направи брекзита. Той би се заловил с това, действайки извънредно твърдо”, означи той. „ Все повече се удивлявам от Доналд Тръмп. Все повече се увещавам, че има способ в неговата лудост”, добави Джонсън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР