Първият човешки пациент с имплантиран мозъчен чип от Нюралинк (Neuralink)

...
Първият човешки пациент с имплантиран мозъчен чип от Нюралинк (Neuralink)
Коментари Харесай

Нюралинк разкрива своя успех: Пациент управлява мишка с мисъл

Първият човешки пациент с вграден мозъчен чип от " Нюралинк " (Neuralink) наподобява се е възстановил изцяло и е в положение да ръководи компютърна мишка, употребявайки мислите си, сподели създателят на стартъп компанията Илон Мъск, представен от Ройтерс.

" Има добър прогрес и наподобява пациентът се е възстановил изцяло, без неподходящи резултати. Пациентът е в положение да движи мишка по екрана единствено с мисъл ", заяви Мъск в обществената медийна платформа " Екс ", известна преди като " Туитър ".

Elon Musk says Neuralink's first human patient can control a mouse with their mind
— Gadgets 360 (@Gadgets360)
Предприемачът сподели още, че " Нюралинк " в този момент се пробва да получи от пациента допустимо най-вече кликвания с бутона на мишката.

От компанията не са дали отговор незабавно на настояването на Ройтерс за повече детайлности.

" Нюралинк " сполучливо вгради чип на първия си пациент предишния месец, откакто през септември получи утвърждение за набиране на хора за изпитвания.

Elon Musk Says Neuralink’s First Human Patient Can Control A Mouse By Thinking -click on the link for more details
— ARAMMON NEWS (@Mrtweet2022)
Изследването употребява робот за хирургично слагане на имплант за мозъчно-компютърен интерфейс в област на мозъка, която управлява желанието за придвижване, споделиха от " Нюралинк ". От компанията допълниха, че първичната цел е да се даде опция на хората да ръководят компютърен курсор или клавиатура, употребявайки мислите си.

Илон Мъск има огромни упоритости за " Нюралинк ", казвайки, че компанията ще улесни бързото хирургическо слагане на своите чипове за лекуване на болести като затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

Компанията " Нюралинк ", която беше оценена на към 5 милиарда $ предходната година, беше изправена пред многократни апели за инспекции във връзка с протоколите й за сигурност. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР