Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият

...
Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият
Коментари Харесай

Хейли Аркеноу ще се превърне в най-младия американски гражданин, излизал в Космоса

Първият човек, преборил рак на костите, който става астронавт. Първият човек с протеза в Космоса. Най-младият американски жител в орбитата на Земята в миналото.

Всички тези впечатляващи обстоятелства скоро ще се отнасят за 29-годишната Хейли Аркеноу, която през януари е била определена да се причисли към екипажа на първата напълно цивилна галактическа задача, проведена от SpaceX съобщи „ Би Би Си “.

Първоначално обаче е било належащо да не споделя вълнението си с никой. „ Запазих най-голямата загадка в живота си за месец и половина. Така че, в този момент мога да я споделя със света “, споделя Аркеноу.

За присъединяване ѝ в историческата задача бе обявено в понеделник от детската изследователска болница „ Сейнт Джъд “ в Мемфис, щата Тенеси. Там Аркеноу работи като медицински помощник през днешния ден, а като дете е била пациент поради израстък на костите.

По-късно тази година тя ще се качи на борда на ракета Falcon 9 във Флорида, а дружно с нея ще бъде и предприемачът Джаред Айзъкман, който ще е пълководец на полета. Милиардерът откупи останалите три места в капсулата и при започване на февруари разгласи решението си, че ще подари едно от тях на здравен служащ от женски пол в „ Сейнт Джъд “.

Все още не е ясно кои са хората, които ще заемат останалите две места в задачата. Единият от тях ще е „ заслужил бизнесмен, който употребява новата платформа за електронна търговия Shift4Shop “, която е благосъстоятелност на Айзъкман, а другият – донор на средства за „ Сейнт Джъд “.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР