Първият човек, диагностициран с уханския коронавирус в САЩ, се лекува

...
Първият човек, диагностициран с уханския коронавирус в САЩ, се лекува
Коментари Харесай

Робот лекува мъж, диагностициран с коронавирус

Първият човек, диагностициран с уханския ковид в Съединени американски щати, се лекува от няколко медицински служащи и робот.

Роботът, оборудван със стетоскоп, оказва помощ на лекарите да изследват виталните органи на мъжа и да поддържат връзка с него през огромен екран, сподели доктор Джордж Диас, шеф на отделението по инфекциозни болести в Регионалния медицински център на Провиденс в Еверет, Вашингтон.

„ Мъжът, който е в 30-те си, е бил диагностициран с вируса този понеделник. Предходната неделя отишъл в клиника за незабавна помощ и споделил на чиновниците, че се тормози, че има признаци на новия ковид, защото неотдавна пътувал до Ухан ”, сподели още Диас.

Заразеният е дошъл на интернационалното летище в Сиатъл на 15 януари, преди да стартират здравните прегледи по летищата в Съединени американски щати, оповестиха от американските центрове за надзор и профилактика на болесттите.

Мъжът, който е гражданин на окръг Снохомиш, бил в устойчиво положение през вчерашния ден и продължава да е в изолираност, споделя още доктор Джордж Диас.

„ Той е дошъл в болничното заведение в особено изолирана носилка и е бил лекуван в изолирана зона с две кревати, надалеч от натоварените сектори на лечебното заведение ”, прибавя лекарят.

„ Медицинските сестри местят робота в близост по стаята, с цел да можем да забележим пациента на екрана и да приказваме с него “, сподели Диас и добави, че потреблението на робота свежда до най-малко излагането на медицински личен състав до инфектирания човек.

„ Постоянно се вършат проби, с цел да търси наличие на вируса в организма на пациента. Ще го наблюдават, до момента в който той към този момент не е инфектиран. "

Вирусът е умъртвил минимум 25 души в Китай, а инфектираните сега са над 800.

Комитетът за изключителни обстановки на Световната здравна организация съобщи, че е рано да се афишира изключително състояние в региона на публичното здраве. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР