Първият чип, който носи името Telephaty, ще помогне на хората

...
Първият чип, който носи името Telephaty, ще помогне на хората
Коментари Харесай

Първият успех: Илън Мъск и Neuralink поставиха чип в мозъка на доброволец

Първият чип, който носи името Telephaty, ще помогне на хората да ръководят своите смарт телефони и таблети със силата на мисълта.

Основателят на компанията Neuralink Илън Мъск публично съобщи, че нейните експерти сполучливо са вградили неврален чип в мозъка на първия доброволец. За това пишат на процедура всички по-големи софтуерни издания. Включително Bloomberg, Forbes, CNBC и така нататък

„ Вчера първият в света човек получи най0новия мозъчен чип от Neuralink и стартира да се възвръща. Първоначалните резултати са обещаващи, чипът към този момент реагира на невронната интензивност “, написа Илон Мъск в своя обява в обществената мрежа X (бившата Twitter).

Разработчиците обявиха, че чипът от Neuralink, който се назовава Telepathy, оказва помощ на хората с увреждания да ръководят компютри и смарт телефони с мозъка си. При това „ единствено като мислят “, както написа Илън Мъск.

Досега експертите тестваха невралния чип върху мозъците на животни. По време на тестванията маймуни съумяха да играят компютърни игри, употребявайки единствено силата на мисълта си. Въпреки недоволството и опасенията на голям брой публични организации Илън Мъск въпреки всичко съумя да получи позволение за осъществяване на клинични тествания върху хора.

Обикновено в първите тествания върху хора, които не престават шест месеца, вземат участие от пет до 10 души. Ако всичко върви добре за Neuralink, Илън Мъск би могъл да стартира пълноценни и основни проучвания в тази област. И в последна сметка да даде един може би всеобщ търговски артикул.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР