Първият четвъртфинален сблъсък на тазгодишния Аустрелиън Оупън предложи невероятна драма,

...
Първият четвъртфинален сблъсък на тазгодишния Аустрелиън Оупън предложи невероятна драма,
Коментари Харесай

Шаповалов: Надал се ползва с привилегии; позволяват му да прави каквото си иска

Първият четвъртфинален конфликт на тазгодишния Аустрелиън Оупън предложи невероятна драма, като един против различен се изправиха Рафаел Надал и Денис Шаповалов. В откриващите два сета испанецът контролираше събитията на корта, само че след това младокът показва темперамент и съумя да вкара мача в пета решителна част, само че в последна сметка не съумя да направи цялостен поврат и напусна конкуренцията.

На няколко пъти по време на дуела канадецът се оплакваше от времето, което Рафа употребява сред обособените точки на сервис, и нееднократно се обърна към съдията на стола Карлос Бернардеш, недоволствайки от неналичието на наказания от негова страна. На конференцията си след загубата Шаповалов бе запитан дали счита, че 20-кратният първенец от Шлема получава особено отношение, на което канадецът отговори позитивно.

" Разбира се, че е по този начин. На 100% считам, че той се употребява с привилегии. Убеден съм в това. Всеки един различен мач дотук, в който съм играл, темпото на игра е било извънредно бързо, тъй като съдиите са спазвали разпоредбите, следейки изкъсо часовника. На Надал обаче не му вършат никаква забележка, той може да прави каквото си пожелае. Мачовете против него постоянно са продължителни поради забавянето му сред точките.

Мисля, че не се показах вярно, когато споделих, че съдията е подкупен по време на срещата. Тази реакция несъмнено бе подбудена от мощните ми страсти в този миг, само че сега не преставам да заставам зад думите си. Не е почтено по какъв начин на Рафа постоянно му се разминава. Не е обикновено по какъв начин съм изцяло подготвен за началото на точката и таймерът отброява 3, 2, 1, 0, след което подвигам погледа си към съдията, който не взима никакви ограничения. Разбира се, че в подобен миг ще потърся пояснение от него. Дори минута и половина да очаквам, няма да го глобяват. Това е някаква смешка.

Does think Nadal gets preferential treatment because of who he is?

" Of course. 100% he does. 100%. Every other match that I have played, the pace has been so quick because the refs have been on the clock after every single point. "
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР