Първият български финалист на световно първенство по плуване през последното

...
Първият български финалист на световно първенство по плуване през последното
Коментари Харесай

Антъни Иванов вярва, че ще покори световни върхове в плуването

Първият български финалист на международно състезание по плуване през последното десетилетие – Антъни Иванов, се прибра в България. На шампионата в Будапеща (Унг) 18-годишният търновец зае 8-мо място на 200 м бътерфлай измежду най-силните плувци на планетата. Късно нощес на летище "София " геният си пожела още по-големи триумфи, написа " Сега ".

За последно наш плувец се състезава във край на шампионат на планетата в Мелбърн през 2007 година, когато Михаил Александров зае 6то място на 100 м бруст. Още единствено един българин в историята е плувал във край на международно в самостоятелна мъжка дисциплинираност – Денислав Калчев, на 100 м бътерфлай в Рим през 1994 година

"До момента съм постигнал всичко с доста труд и благодарение на родителите ми, треньора ми и всички, които са зад мен. Искам да ходя все по-нагоре и да спечелвам медали от огромните шампионати ", показа Иванов нощес.

" Много съм щастлив, че се класирах за финала, който бе първи за България от 10 години и изключително да го направя на тази възраст. Надявам се след две години да надградим постигнатото. Осъзнавам какво направих и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред ", съобщи родната вяра в международното плуване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР