Първият автомобил, произведен в Турция, слезе от поточната линия и

...
Първият автомобил, произведен в Турция, слезе от поточната линия и
Коментари Харесай

ВИДЕО Първият турски автомобил ускорява до 100 км/ч само за ...

Първият автомобил, създаден в Турция, слезе от поточната линия и излезе на писта в Истанбул за тест за ускоряване като част от последната работа по плана.

Турският консорциум, разработващ автомобила, пусна видео, показващо най-новите детайлности за процеса на произвеждане и сглобяване на новата марка TOGG.

Видеото, споделено в Twitter в понеделник, показва инженери, които построяват първообраз на изцяло електрическо транспортно средство (SUV) на TOGG от нулата, преди да извърши това, което наподобява като тест за ускоряване на пистата за Формула 1 " Истанбул Парк ".

„ Постигаме задачите си малко по малко “, се споделя в туита. „ Пътуването ни към Новата лига продължава без закъснение. “

По време на обиколката на пистата в Истанбул SUV-ът се форсира от нула до 100 километра в час (км/ч) за невероятните 4,8 секунди. Етапът беше реализиран с четирима пасажери в колата с лидера.

„ Електронните и механичните системи на първообраз на транспортното средство са създадени, приключени и удобрени в Турция “, споделиха от консорциума.

Функционални прототипи са изпратени до упълномощени международни центрове за проби за сигурност, термични, здравина, динамика и продуктивност.

Проектът TOGG започва на 25 юни 2018 година Той се управлява от някогашния изпълнителен шеф на софтуерния колос на Bosch Мехмет Гюрджан Каракаш, който беше назначен за основен изпълнителен шеф през 2018 година

Президентът Реджеп Тайип Ердоган през декември 2019 година показа прототипи за SUV и седан - както изцяло електрически, по този начин и модели от C-сегмента.

TOGG ще създава пет разнообразни модела – SUV, седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV – до 2030 година

Първият стадий от всеобщото произвеждане на колата ще стартира през 2022 година

Строителството на инженерните, проектантските и индустриалните мощности на TOGG стартира на 18 юли 2020 година Построен на повърхност от 1,2 милиона кв. метра, на брега на Мраморно море, гр. Гемлик в северозападната провинция Бурса, оборудването се възнамерява да бъде приключено при започване на 2022 година

TOGG избра компанията за напреднали технологии за литиево-йонни акумулатори Farasis като собствен бизнес сътрудник за батерията.

Домашният автомобил ще доближи 80% заряд за по-малко от 30 минути с бързо зареждане. Той ще има обсег от 300 до 500 километра.

По-ранни отчети допускаха, че ще са нужни 7,6 секунди за ускорение от нула до 100 км/ч с 200 конски сили и под 4,8 секунди с мотор с мощ 400 конски сили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР