Първите знаци за идейно и структурирано възраждане на някаква автентична

...
Първите знаци за идейно и структурирано възраждане на някаква автентична
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: БСП никога няма да се разцепи

Първите знаци за идейно и структурирано възобновление на някаква достоверна десница би трябвало да забележим в околните 1-2 месеца. Те нямат време за губене, съобщи в предаването " Нещо повече " Веселин Стойнев , заместник-главен редактор на списание " Икономист ".
Трябва да се наложат още веднъж водачи, би трябвало да се наложи разграничаване идеологически сред демократично и консервативно, по-късно би трябвало да се намерят пътища за някаква заедност тематична или каквато и да е друга. Заедно, само че обособени - това е пътят, който те избраха преди изборите и би трябвало да го извървят до дъно. Ако този път е бил неверен, тогава тежко и горко на достоверната десница. Все по-големи хапки от нея отчупва ГЕРБ, която от ден на ден се настанява в полето на дясното. 

Неуспехите на десните обединения и забавеното оформяне на новите обединения рискуват да слагат под подозрение въобще и въпросът за водачеството, счита Стойнев:

Десните би трябвало час по-скоро да стартират да се появяват, да имат образ. Липсват ми съответни предолжения за политики и то по-един сериозен метод. Политики, които да поправят ръководството и лявата му опция. Едно старовремско позиционно изявление на някакви партийни позиции и фейсбукарско-блогърско говорене не е задоволително съществено и някак те сами се лишават от по-голяма гласност.

Според Веселин Стойнев има вътрешна партийна съпротива на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова :

В тази партия постоянно има вътрешна партийна съпротива. Винаги имало е някакво остаряло крило. Това е здравословно, тъй като на водачът не му е уютно, не му е окей да бъде всемогъщ стопанин на партията. За разлика от десните, Българска социалистическа партия обаче имат инстинкт за самозапазване и знаят, че отвън нея няма прокопсия. Българска социалистическа партия в никакъв случай няма да се разцепи, по-скоро всички напрежения и разделения там ще бъдат вътрешни и те даже не са чак толкоз идеологически.

Цялото изявление с Веселин Стойнев чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР