Първите военни удари, разпоредени от новата американска администрация на Байдън,

...
Първите военни удари, разпоредени от новата американска администрация на Байдън,
Коментари Харесай

Могат ли американските удари в Сирия да доведат до реална война с Русия?

Първите военни удари, разпоредени от новата американска администрация на Байдън, бяха против проирански милиции в Сирия. Пентагонът съобщи, че ударите са ответна мярка за ракетния удар в Ирак по-рано този месец.
Постепенното евакуиране от Сирия, което беше в ход при предходната американска администрация, наподобява претърпява инспектиране. Това беше планувано от разнообразни специалисти, още преди встъпването в служба на Байдън.
Този удар и насочването на вниманието към Сирия е показателно, че хората зад Байдън сменят огромният си стратегически зложелател от Китай към Русия. Сирия е значима за Русия територия и реагира незабавно на въздушните удари, въпреки и без пряк ответен боен отговор.
Интерес през предходната година притегли следствие на FAN - федералната осведомителна организация на Русия, което доближи до извода, че. Още на 25 ноември 2019 година, проверяващият отдел на FAN пусна първата част от огромното си на опит на терористите на ИД да завземат цяла страна - Сирия.
Повече от 2000 наемници от американската частна военна компания Academi, по-известна с първото си име - Blackwater, бяха трансферирани в сирийската провинция Дейр ез-Зор, с цел да обезпечат незаконния експорт на петрол от страната. Според оценки на FAN, въз основа на данни на Министерството на петрола и минералните запаси на Сирийската арабска република, Съединени американски щати създават и продават петрол на цена от 3,3 милиона $ дневно (1,1 милиарда $ годишно), стана ясно от следствието..
В коментар за американските въздушни удари против бази на милиции, подкрепяни от Иран, в Източна Сирия, Лавров разкри, че Съединени американски щати били дали на съветските военни предизвестие единствено няколко минути преди да извършат ударите.
 Американски въздушен удар в Сирия против бойци, правилни на Иран Американски въздушен удар в Сирия против бойци, правилни на Иран
Най-малко 17 проирански бойци са били убити при американски удари в Сирия на границата с Ирак тази нощ, заяви Сирийската обсерватория...
Това също е явен сигнал, че обстановката е безусловно на ръба на по-сериозен спор. Новата американска администрация ще играе игра на нерви с съветските си сътрудници и ще продължи да ги провокира, като проформено предизвестява за ударите си.
за нашата медия геополитическият анализатор Валентин Вацев планува, че еквивалент на Карибската рецесия може да има точно към Сирия. Той регистрира, че с цел да има Студена война би трябвало да са налице три фактора по едно и също време. Първото е сатанизация на съперника – това към този момент е съвсем приключено. Вторият дирек на всяка същинска Студена война е икономическото разделяне и ограждане. Третият дирек на Студената война обаче към момента не е налице. Това е боен спор, не ефикасен, само че когато двете страни висят на ръба на подобен, както Карибската рецесия. Тогава в последния миг заобикалят действителната, гореща война.
Можем да се обзаложим, че до момента в който огромните играчи не престават да разиграват на карти човешките животи в името на капитали, военно превъзходство и запаси, действителната война постоянно ще виси на косъм. А ликвидирането на научния и човешки капацитет на страните от Близкия Изток и събуждането на чудовището коренен ислям като последна опора за тях, би трябвало да служи като сигнална лампа за европейската цивилизация. Защото когато устоите й са подкопани отвън нейните лимити, рано или късно това ще се върне като бумеранг към самата нея. А случи ли се това няма да има панацея, нито ваксина. Стигне ли се до точката на бифуркация, светът ще придобие друг тип. Не бих се обзаложил, че ще е към нещо по-добро.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР