Първите спот борсово търгувани фондове (ETF) за биткойн ще бъдат

...
Първите спот борсово търгувани фондове (ETF) за биткойн ще бъдат
Коментари Харесай

Хонконг одобрява до края на месеца първия биткойн спот борсово търгуван фонд

Първите спот борсово търгувани фондове (ETF) за биткойн ще бъдат пуснати в Хонконг идващия месец, а първото утвърждение се чака още последваща седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на два осведомени източника.

Така Хонконг ще стане първият азиатски град, разрешил търговията с добиващите все по-голяма известност фондове, като появяването им ще се случи доста по-рано от предстоящото. Регулаторите са ускорили процеса по одобрение на фондовете.

След като Хонконг загуби огромна част от привлекателността си на международен финансов център поради рестриктивните мерки по време на пандемията, проблемите на китайската стопанска система и напрежението по оста Пекин-Вашингтон, градските управляващи се пробват с сходни стъпки да върнат най-малко част от имиджа му, показва Ройтерс.

Поне четири компании от Китай и Хонконг, които ръководят активи, към този момент са подали претенции за търговията през тези фондове.

Първите спот борсово търгувани фондове в биткойн бяха утвърдени в Съединени американски щати при започване на годината и за малко привлякоха 12 милиарда $ вложения, сочат данни от " Битмекс ризърч " (BitMEX Research).

Биткойнът нарастна с над 60 на 100 тази година и през март доближи до рекордна цена от 73 800 $, само че след това спадна.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР