Първите работилници за представяне на културно- историческото наследство, базирани на

...
Първите работилници за представяне на културно- историческото наследство, базирани на
Коментари Харесай

Хасковският музей с работилници за учене и игра

Първите работилници за показване на културно- историческото завещание, основани на метода учене посредством правене и игра, започва от този месец Регионалният исторически музей в Хасково.

Работилниците ще продължат до месец април 2024 година и ще се организират в музея, Кирково учебно заведение и Шишманова къща.

Заниманията са съобразени с възрастта и образователната стратегия на учениците от 4, 5 и 7 клас. Те са опция за осъществяване на изнесени часове по час на класа, гражданско обучение, история и предприемачество, като присъединяване на децата е изцяло гратис, прецизират от музея.

Дейността е ориентирана към опознаване на най-значимите и забавни експонати във фонда на музейните експозиции, недвижимите културни полезности, исторически събития и персони, обичаи и нематериално културно завещание, като се употребяват похватите на интеракцията, изкуството и технологиите и ще допринесат за образуване на цивилен компетентности, като патриотично образование и създаване на национално самочувствие зачитайки интеркултурния разговор, разясняват от РИМ-Хасково.

Графикът, тематиката и ментора на работилниците са обществено налични в на план РЕВИТА.

Допълнителна информация заинтересуваните могат да получат и да се запишат за присъединяване посредством персонално известие на, посредством питане по и посредством подаване на

РЕВИТА е инструмент за възстановяване на изискванията и качеството на показване на богатия музеен фонд на РИМ – Хасково посредством използване на интерактивни способи и предприемачески метод, с които да се ускори ползата към активността на музея от страна на необятната аудитория и да се усъвършенства ръководството на културното завещание. В рамките на плана се осъществят ограничения за ревитализиране на музейни експозиции, създаване на просветителни стратегии и начинания за привличане на нови публики, включително от етническите и културните малцинства, допълват от РИМ-Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР