Първите пратки от последния кръг на американската военна помощ за

...
Първите пратки от последния кръг на американската военна помощ за
Коментари Харесай

Пентагона изпрати тежко въоръжение на Украйна

Първите колета от последния кръг на американската военна помощ за Украйна, които включват по-тежки оръжейни системи, са почнали да идват през уикенда. Това разкри Си Би Ес. Телевизията се базира на Пентагона.

Одобрената неотдавна помощ на стойност 800 млн. $ включва артилерийски системи " Хауицър ", 40 000 артилерийски снаряда, бронирани машини и други оръжия.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи в понеделник, че четири полета с колета от пакета за помощ са пристигнали в района през уикенда, а петият се чака през идващите 24 часа. Служителят не даде детайлности кои оръжия от последния пакет са изпратени първи.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи на брифинг, че Министерството на защитата чака в околните дни да стартира образование на украински инструктори отвън Украйна по какъв начин да употребяват предоставените от Съединени американски щати гаубици. След това украинските инструктори ще се върнат в Украйна и ще обучат още бойци.

Според Кърби образованието не се чака да отнеме доста време, защото украинците към този момент знаят по какъв начин да употребяват артилерийски системи и просто би трябвало да се срещнат с американските системи. Украинците употребяват 152-милиметрови артилерийски системи, а Съединени американски щати дават 155-милиметрови гаубици.

След като не съумяха да завладяват Киев, руснаците се концентрираха върху района на Донбас. По оценка на Пентагона в този момент те организират " поетапни интервенции ", което включва " основаване на условия за по-агресивни, по-открити и по-мащабни сухопътни маневри на изток ", предизвести Джон Кърби.

Очаква се идните бойни дейности на изток да разчитат повече на бронирани машини и артилерийски системи, в сравнение с север, защото теренът в югоизточна Украйна е по-равнинен и необятен.

" Артилерията е характерен детайл, който украинците желаеха поради характерните боеве, които чакат да се случат в Донбас ", сподели Кърби. " Знаем, че и руснаците имат вяра в същото, тъй като виждаме, че те също придвижват артилерийски елементи в Донбас ", сподели представителят на Пентагона.

Одобрената неотдавна помощ за Украйна в размер на 800 млн. $ включва и безпилотни апарати Switchblade, повече противотанкови ракети Javelin и бронетранспортьори. Като цяло Съединени американски щати са дали 2,6 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, откогато Русия нахлу в края на февруари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР