Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града вече

...
Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града вече
Коментари Харесай

Пускат новата техника на Чистота да чисти в новите комплек...

Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града към този момент са доставени в базата на общинско дружество " Чистота ". Те са закупени по план на Община Пловдив и със средства от 40-милионния заем, като задачата е да се усъвършенства сметосъбирането и поддържането чистотата на града. В автопарка на общинското дружество влизат нови миячни, метачни и сметосъбиращи машини.



" Не ни е безразлична чистотата на въздуха в града, както не ни е безразлично и каква вода пият пловдивчани. Ще продължа да работя за обезпечаването на чиста питейна вода от язовир " Въча ", сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров на представянето на машините през днешния ден в базата на Оперативна програма " Чистота ". 

Закупените многофункционални камиони са от марката " Форд ", те са чисто нови и създадени 2022 година Общата им цена възлиза на 2,7 млн. лв. с Данък добавена стойност.  

" Всяка машина е друга като функционалности, подбрали сме контейнеровози, метачни и миячни машини, има съоръжение и за зимно поддържане на града ", изясни шефът на Оперативна програма " Чистота " Димитър Георгиев. Очаква се да бъдат доставени още няколко машини, като едната е специфичен по-малък сметовоз, който ще може да влиза в дребните и труднодостъпни за голямата техника улици. 



След Нова година се чака камионите да бъдат включени в графиците и тръгнат из кварталите на Пловдив, дотогава би трябвало да завърши регистрацията на техниката в КАТ.

Първите машини ще бъдат изпратени на две улици в Пловдив, където жителите на Община Родопи си хвърлят боклука, сподели кметът на Пловдив.  Според шефа на Оперативна програма " Чистота " техниката ще бъде включена и в следобедните графици за почистването на няколко горещи точки в града, където се постанова повдигането на сметта заран и следобяд. Същото по този начин и влизането й в новите жилищни комплекси.  



Междувременно стана ясно, че от 6 декември стартират 24-часовите зимни наряди. 100 машини на " Чистота " ще бъдат в подготвеност да излязат при първия сняг.

Снимки: Наташа Манева

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР