Първите обвинения в рамките на разследването на специалния прокурор Робърт

...
Първите обвинения в рамките на разследването на специалния прокурор Робърт
Коментари Харесай

Готови са първите обвинения в разследването на руската намеса в изборите в САЩ

Първите обвинявания в границите на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за хипотетична съветска интервенция в американските президентски избори са били утвърдени, заяви телевизия CNN, като се базира на източници, осведомени с материята. Обвиненията са запечатани по разпореждане на федерален арбитър от Вашингтон и не се знае какво съдържат. Лицата, на които ще бъдат повдигнати обвинявания, ще бъдат арестувани допустимо най-скоро.

Американските разследващи служби заключиха през януари, че Русия се е намесила в акцията за президентските избори, пробвайки да помогне на Доналд Тръмп да победи съперниката си от Демократическата партия Хилари Клинтън. Методите на тази интервенция били хакерски прониквания, кражба и издание на компрометиращи имейли, разпространение на пропагандни материали посредством обществените мрежи за дискредитиране на Клинтън.

Специалният прокурор Робърт Мълър проверява дали сътрудници на Тръмп са заговорничели с съветски представители в хода на тази акция. Мълър проверява още евентуални закононарушения като възпрепятстване на правораздаването, пране на пари и отбягване на налози.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР