Първите капиталови мерки за контрол в Русия бяха обявени днес

...
Първите капиталови мерки за контрол в Русия бяха обявени днес
Коментари Харесай

Капиталовият контрол в Русия започна. Рублата в свободно падане

Първите финансови ограничения за надзор в Русия бяха оповестени през днешния ден от Централната банка в Москва. Гуверньорът разгласи, че не разрешава на брокерите да продават скъпи нижа на неруски жители, до момента в който рублата продължава свободното си рухване.

Идеята на контрола е да защищити активите на страната от задушаващите ограничения на Западните съдружници, част от които влязоха в действие през днешния ден. Забраната важи от 7 ч. през днешния ден до " анулация на това разпореждане ", а всички брокери трябвва да изпратят удостоверение за прекъсването на интервенциите.

В същото време валутният пазар не отвори в 10:00 ч., както бе оповестено, това остава за 15:00 ч.

ЦБР повишава и главната си рента от 9,5% на 20% с неотложно деяние.

Руската рубла предстоящо реагира на глобите с продължение на свободното рухване и сега един $ се търгува на над 160 рубли и продължава да пада. Мерките на ЦБР ще забавят малко приключването на финансова непоклатимост, само че надали ще го спрат.

Твърде евентуално е централната банка да наложи неестествен надзор на конвертируемостта. Очаква се и други рейтингови организации, с изключение на S&P, която към този момент го направи, да смъкват кредитния рейтинг на Москва до равнище " отпадък ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР