Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят

...
Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят
Коментари Харесай

Договорът с Македония в сила до края на годината

Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят Договорът за другарство, добросъседство и съдействие да влезе в действие допустимо най-скоро.

За това се договориха по време на срещата си вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров. Срещата им е част от взаимното изнесено съвещание на Министерски съвет, което се организира през днешния ден в Струмица.

Според министрите до края на годината Договорът за другарство с Република Македония може да влезе в действие . Двамата първи дипломати ще положат старания парламентите на двете страни допустимо най-бързо да ратифицират контракта.

" Поздравяваме българското държавно управление, че внесе ратификацията на контракта в Народното събрание. Надявам се до края на годината или при започване на идната и ние да го ратифицираме ", е декларирал Никола Димитров. Той е благодарил на Захариева и за проведената от нея и шведската външна министърка Марго Валстрьом работна закуска в Брюксел, отдадена на Република Македония, която се организира преди седмица.

Министър Захариева е декларирала, че е оптимист за европейската интеграция на Балканите след поддръжката от страна на Федерика Могерини и Жан-Клод Юнкер, които са удостоверили района като един от най-важните цели на Европейска комисия.

Въпреки че договорът за другарство още не е влезнал в действие, България подхваща първи практични ограничения в поддръжка на Република Македония, показват още от Министерство на външните работи. Българското Министерство на външните работи финансира 6 плана на стойност 380 000 евро, като първият от тях е към този момент факт, доставка на автомобил на хора със специфични потребности.

Другите планове са отдадени на интеграцията на децата аутисти, за саниране на най-голямото учебно заведение в Скопие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР