Първите чуждестранни туристи пристигнаха по Южното Черноморие. С два чартърни

...
Първите чуждестранни туристи пристигнаха по Южното Черноморие. С два чартърни
Коментари Харесай

Първите туристи пристигнаха в Слънчев бряг

Първите задгранични туристи дойдоха по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 214 израелски жители бяха публично посрещнати с воден салют на летището в Бургас нощес. Те са настанени в няколко хотели в най-големия курортен комплекс у нас - Слънчев бряг.

В страната ни израелските туристи дойдоха с негативен PCR тест и документ за имунизация.

Туроператори от Израел започнаха записвания след заповедта на здравния министър за отваряне на казината при потенциал от 50%.

" Не желая да давам прогнози. Надявам се всичко да се успокои в Израел и да тръгнат нещата по метод, по който работим, когато няма корона и когато няма ракети в Израел ", сподели почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов пред Българска национална телевизия.

Пристигналите туристи одобряват късата си почивка в Слънчев бряг като бягство от воя на сирени в Израел и възходящото напрежение.

" Докато чакахме на летището в Тел Авив, продължаваха да ни обстрелват. Наложи се да се скрием в бомбообежище, с цел да сме в сигурност.

На всеки 10-15 мин. се чуват най-малко по 15 бомби. Дори и повече. Наистина е ужасно! ", споделиха туристи за ситуацията в Израел, където конфликтите по линията Газа не престават.

Планирано е в началото да има по четири полета седмично от Израел за Бургас, а доникъде на юни да станат по 10. От началото на май бургаското летище е приело 156 полета, а до края на месеца се чакат още 67.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР