Първите бойни самолети от западни партньори може да се появят

...
Първите бойни самолети от западни партньори може да се появят
Коментари Харесай

Решението за изтребителите е взето: Киев очаква 100 F-16 още през август

Първите бойни самолети от западни сътрудници може да се появят в Украйна в края на август - началото на септември.

Броят на изтребителите може да доближи 100 единици.

" Решението да ни трансферират самолети от западен вид F-16 е взето. Пет страни ще образоват нашите водачи ", означи военният специалист Олег Жданов.

Според източници в Белия дом Съединени американски щати са дали зелена светлина за прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна, само че това ще се случи след контраофанзивата, и при обещанието на Киев да не се нападна съветска територия, съобщи Факти.

Те ще стартират да се образоват през идващите седмици по едно и също време в пет страни. В същото време специалистът допусна, че самолетът от този вид може да се появи даже по-рано.

Жданов напомни също, че Нидерландия е спряла договорката за продажбата на самолети F-16. „ Партидата, която те подготвяха за продажба, се състоеше от 40 самолета... Предполага се, че тези самолети ще бъдат трансферирани на Военновъздушни сили на Украйна. Въпросът с доставката на изтребители е решен. “

Пет страни сплотиха напъните си, с цел да дават на Украйна бойни самолети. Става дума за Англия, Съединени американски щати, Нидерландия, Белгия и Дания.

Според английския министър председател Риши Сунак Обединеното кралство възнамерява да стартира образование на украински водачи на изтребители F-16 това лято.

По този метод Англия желае да „ поддържа украинските военновъздушни сили с това, което им е належащо за бъдещето “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР