Първите 25 български тира, блокирани на италианско-словенската граница при ГКПП

...
Първите 25 български тира, блокирани на италианско-словенската граница при ГКПП
Коментари Харесай

25 блокирани български ТИР-а тръгнаха към родината

Първите 25 български тира, блокирани на италианско-словенската граница при Граничен контролно-пропусквателен пункт Нова Горица, потеглиха с ескорт към България, заяви на ексклузивен брифинг в неделя вечерта транспортният министър Росен Желязков.

Няколко часа по-рано министърът сподели, че към този момент няма блокирани български камиони на проблематичната граница, само че информацията се оказа погрешна. Шофьори на ТИР-ове се оплакаха в обществените мрежи, че не престават да са блокирани и не могат да се свържат с външно министерство. Това бе и мотивът по-късно министър Желязков да даде повече детайлности по тематиката.

" Българското държавно управление и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в непрекъсната съгласуваност за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници. Това е първият ескорт с български тирове, в идващите часове се чака да бъдат извозени тежкотоварни камиони и от Граничен контролно-пропусквателен пункт Сежана - Фернети ", сподели Желязков.

По-рано Министерство на външните работи заяви, че съвсем няма европейска страна, която да не е въвела ограничавания по границите, само че те се отнасят главно на леките коли. Транзитните товарни транспортни средства нормално се конвоират, с цел да няма прекъсване на доставките.

Сръбското и хърватското държавно управление са взели решение за застраховане на директния трафик. " Днес имах опция да обменя информация с вицепремиера на Сърбия Зоран Михалич, Сърбия се държи като част от европейското пространство и това е доказателство за европейската взаимност ", сподели Росен Желязков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР