Първи стъпки в бизнеса“ наръчник по предприемачество е най-новото издание

...
Първи стъпки в бизнеса“ наръчник по предприемачество е най-новото издание
Коментари Харесай

Фондация „Българска памет“ издаде практически наръчник по предприемачество за ученици


„ Първи стъпки в бизнеса “ справочник по предприемачество е най-новото издание на Фондация „ Българска памет “.

То цели да запознае младежите с основите на стартирането на бизнес, като им загатне за многочислените благоприятни условия, които предлага независимата претовареност и ги стимулира с сполучливи образци за предприемачество в България. Наръчникът е практично и потребно помагало, в което всеки може да откри отговор на въпросите:

Какво съставлява предприемачеството?

Какви умения и пълномощия са нужни, с цел да си бизнесмен?

Защо е значимо предприемачеството?

Какви са стъпките към сполучлив бизнес старт?

„ В днешно време предприемачеството отразява положението на стопанската система в дадена страна. Младежкото предприемачеството е опция за основаване на работни места, което разрешава бизнесът и организациите да се развиват и е причина за понижаване на безработицата измежду младите, както на локално, по този начин и на районно и национално равнище “, разяснява Живко Костуров, координатор „ Проекти “ към Фондация „ Българска памет “ на конференцията за представянето на наръчника.

Публикуването на изданието е заключителна част на 3-дневен семинар под мотото „ Младите хора – новата вълна бизнесмени на 21-ви век “, което се организира сред 15 и 17 ноември 2017 година През първия модул на семинара 30 младежи от Родопите минаха през неофициално образование за придобиване на предприемачески компетентности, а през втория - бяха осъществени срещи с осъществили се бизнесмени, за да се насърчат и вдъхновят младежите към развиване на лични хрумвания и предприемаческо мислене. както и да получат потребна информация за предоставяни благоприятни условия за младежко предприемачество в България.

Организатор на самодейността е Фондация „ Българска памет “, а финансирането е по Национална стратегия за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.

Изданието може да бъде изтеглено изцяло гратис от www.bgmf.eu.

Фондация „ Българска памет “ е учредена през 2007 година от доктор Милен Врабевски. Тя се занимава с създаването на изобретателни европейски планове, както и с начинания за запазване на българското културно завещание, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се осъществят в четири съществени посоки: Утвърждаване на националното възприятие у най-младите, посредством начинания за запазване на културно-историческото наследство; Инициативи за битка с демографската рецесия в България; Образователни начинания за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за създаване на стопанска система на знанието и реализация на младежите в България. Фондацията поддържа национално виновни начинания в духа на демократичните полезности на Обединена Европа – плурализъм, приемливост, самостоятелност и единодушие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР