Първи смъртен случай след усложнение от грип - в София

...
Първи смъртен случай след усложнение от грип - в София
Коментари Харесай

Първи смъртен случай след усложнение на грип

Първи смъртен случай след затруднение от грип - в София умря дете на 3 години и 8 месеца. Това удостовери за Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания профeсор Тодор Кантарджиев.

 © Българска национална телевизия
Тригодишното дете е вторият за страната случай, в който е потвърден грипен вирус от вид А. Преди три седмици той бе открит и при жена от Русе.
проф. доктор Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Става дума за малко дете, което е със засягане на вътрешните органи.
В момента в страната циркулират и двата варианта на грипа. Пет случая на грип вид В са потвърдени предходната седмица в столицата. Пробите са изпратени от пет разнообразни лечебни заведения. Най-често наранени са млади, здрави хора и изключително децата.
проф. доктор Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Особено при грип А - това е по този начин наречения пандемичен грип може да стартира с бурно начало и дихателна непълнота.
Подобно бурно развиване на заболяването има при един на 1000 случая. Всеки трети болен от грип е допустимо да развие бактериална пневмония.

проф. доктор Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Ако след една седмица се промени характера на кашлицата, появи се болежка, тежест в гръдния панер.
Лекарската интервенция тогава е наложителна.

проф. доктор Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Когато доста хора се събират на едно място, не се проветрява добре и постоянно някой кашля през есента и зимата, рискът от заразяване е доста огромен.
Пикът на емидемията се чака в края на януари или февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР