Първи коментар и от вицепремиера за коалиционното споразумение, което ГЕРБ

...
Първи коментар и от вицепремиера за коалиционното споразумение, което ГЕРБ
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трябва да има механизъм за споделена отговорност

Първи коментар и от вицепремиера за съдружното съглашение, което ГЕРБ приготвя. Мария Габриел сподели, че има вяра в триумфа на ротацията, тъй като съгласно нея това е освен на отговорност на Министерския съвет, само че и на политическите водачи.

Оценките си за работата на министрите Габриел ще показа първо с Николай Денков.

„ Документът към момента не е разискван в партията и не е даден на сътрудниците. Имаме ясна позиция - няма да подпиша така наречен меморандум. Ще работим да има механизъм, при който да е споделена отговорността и който в действителност да носи бистрота, да дефинира ясно целите на страната и да дефинира отговорностите. Ние желаеме да осигурим на страната и бистрота, и битка с корупцията, и самостоятелност да правосъдната система и това да става по доста явен метод за взимане на решения “, сподели тя.

На 6 март ГЕРБ ще изпрати текста на съдружно съглашение

„ Границата, която не трябва да се прекрачва, е на Конституцията, демокрацията, върховенството на закона и положителните европейски практики. Вярвам в разговора, имам вяра в това, че осъзнаваме каква отговорност носим, имам вяра, че страната има потребност от непоклатимост “, акцентира вицепремиерът Габриел.

„ Ще остана вярна на себе си. До този миг не съм си разрешила да дам оценка на нито един министър. Най-напред министър-председателят Денков ще чуе моите оценки за министрите. След това ще ги споделим пред политическите водачи. Нека да не влизаме в логичност, която не е логиката, която последвам през цялото време “, разяснява тя във връзка с създавалото се напрежение към министъра на защитата Тодор Тагарев.

Политическият представител на ГЕРБ в това държавно управление съм аз, сподели тя

Срещата в Елисейския замък

„ Ключовата дума е доверие. За мен е значимо България да приказва с един глас и вътре и на открито. Когато това е правилото, който си заложил и отстояваш, не би трябвало даже да си задаваме този въпрос “, добави тя по отношение на визитата на премиера и министъра на защитата във Франция .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР