Първата зимна буря за сезона, която провали плановете за пътуване

...
Първата зимна буря за сезона, която провали плановете за пътуване
Коментари Харесай

Първата студена вълна за сезона достигна източната част на САЩ

Първата зимна стихия за сезона, която провали проектите за пътешестване на милиони американци за уикенда след Деня на благодарността, се придвижи нощес от Средния запад към източните региони на Съединени американски щати със комбинация от дъжд, сняг, киша и мощни ветрове, съобщи Асошиейтед прес.

Студената вълна сътвори съществени проблеми в първия работен ден след празниците. Мнозина бяха затруднени да дойдат на работа поради закъсненията и бавното придвижване на публичния превоз. Затворени останаха учебни заведения и офиси, комплициран е графикът и на самолетните компании. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо посъветва тези държавни чиновници, които нямат неотложна работа, през днешния ден да си останат у дома. Губернаторът на прилежащия щат Ню Джърси също подреди на държавните служби като се изключи незабавните да работят през днешния ден единствено до обед.

Синоптиците плануват снеговалежът в просторен регион от Пенсилвания до Мейн на канадската граница да продължи и да натрупа до на следващия ден сред 25 и 50 см сняг. Силен снеговалеж е вероятен и в планинската верига Апалачи чак до Тенеси и Северна Каролина на юг. Хората там са предизвестени да се готвят за дебела снежна завивка.

До тази заран бяха анулирани над 200 полета, най-много от летища в региона на Ню Йорк и Бостън. Други 450 полета бяха изпълнени с огромни закъснения.

В Ню Йорк предстоящата снежна завивка не е огромна - 7-8 см. Във Филаделфия се чакат 12-13 см, а в Бостън - над 20 см.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР