Първата за България и региона водородна зарядна станция заработи официално.Благодарение

...
Първата за България и региона водородна зарядна станция заработи официално.Благодарение
Коментари Харесай

Заработи първата за България и региона водородна зарядна станция

Първата за България и района атомна зарядна станция проработи публично.

Благодарение на нея се слага началото на водородната електрическа подвижност в страната.

Водородната зарядна станция, направена от австрийската компания EDC-ANLAGENTECHNIK, има опция за зареждане при двете общоприети налягания за компресиран водород - 350 и 700 бара. Водородът може да постъпва в зарядната станция през два входа. Единият е обвързван към електролизьор с потенциал 8,5 кг на денонощие, който създава на място водород с възобновима сила от фотоволтаичния парк в полевата лаборатория.

Произведеният по този метод водород е с доста висока непорочност, задоволителна за непосредствено потребление в транспортни средства. Чрез втория вход водородът може да постъпва от бутилкови групи, доставени от други източници, което разрешава при нужда да се реализира по-голям потенциал на зареждане на станцията. В съдовете за високо налягане на станцията могат да се съхраняват до 70 кг компресиран водород, с който може да се обезпечи до 7000 километра пробег. Възможностите й за компресиране на водорода са от порядъка на 40-50 кг на денонощие, което е задоволително за всекидневно зареждане на 10-15 автомобила или на два рейса.

Веднъж компресиран в съдовете за високо налягане, водородът може да се употребява за зареждане на коли, без процесът на зареждане да изисква външна сила. Това е едно от преимуществата на водородната подвижност, изключително в моменти на върхово ползване на електрическа сила.

С откриването на водородната зарядна станция започва реализацията и на плануваната научноизследователска стратегия на Централен комитет " Хитмобил " за произвеждане на водород посредством електролиза на вода с електрическа енергия от ВЕИ и потреблението му в транспортния бранш. Амбицията на екипа е посредством самодейно съдействие с бизнеса да се показват опциите на водородните технологии и по този метод да се даде положителен подтик за ускореното им въвеждане в страната, означават от Българска академия на науките.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР