Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров запази

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров запази
Коментари Харесай

Григор Димитров остава под №13 в света след завършека на Australian Open

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров резервира 13-ото си място в международната класация при нейното възобновяване тази седмица след завършека на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open.

В " Мелбърн Парк " през този сезон родният тенисист доближи до третия кръг, където бе спрян от португалеца Нуно Боржеш в четири сета и по този начин повтори достижението си от 2023-а година, когато Гришо бе надвит на същата фаза от Новак Джокович.

По този метод Димитров запази актива си от 2785 точки в класацията на АТР, като изостава единствено на 80 пункта от 12-ия Каспер Рууд и евентуално може да го измести оттова още през идната седмица, когато българинът ще се включи в АТР 250 конкуренцията в Марсилия, Франция.

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов пък през тази седмица отбелязва напредък от 9 места и към този момент се намира под №225 в международната класация. Припомняме ви, че на 3 и 4 февруари пък Мико ще поведе състава на България в конфликта против Босна и Херцеговина от плейофите на Световна група I, който ще се организира в Бургас.

Останалите българи в топ 600 са: Адриан Андреев (№261), Янаки Милев (№550) и Пьотрс Нестеров (№564).

На върха в класацията промени няма, като водач продължава да бъде Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас, Даниил Медведев и първенецът от Australian Open Яник Синер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР