Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров бе

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров бе
Коментари Харесай

Григор Димитров се отказа от Уимбълдън заради контузия

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров бе заставен да се откаже поради травма в първия сет на мача си против руснака Даниил Медведев от четвъртия кръг на Откритото състезание на Англия.

Петият в схемата Медведев водеше с 5:3 след 35 минути игра в първата част на Корт №1, когато българският тенисист трябваше да завърши присъединяване си.

Димитров, който за четвърти път в кариерата си доближи до четвъртия кръг на " Уимбълдън ", се стремеше към второ класиране на четвъртфиналите след 2014 година.

Десетият подложен Григор Димитров стартира чудесно мача в Лондон, поведе след постоянен сервис гейм и още при втората си опция реализира пробив против Медведев за преднина от 2:0, която по-късно усили до 3:0.

Последва обаче серия от четири следващи гейма за руснака, който проби на два пъти българина и обърна до 4:3, само че наподобява поради падение малко по-рано Димитров имаше физически проблеми и изпитваше болежка.

При този резултат първата ракета на България употребява медицински таймаут и се насочи към съблекалните, с цел да получи помощ от физиотерапевт.

След петминутната пауза Даниил Медведев направи преднината си 5:3 след сполучлив сервис гейм на 0, а след това едвам след първото си осъществяване на начален удар в идващия гейм поради физическото си положение Григор Димитров бе заставен да се откаже.

Двубоят сред Димитров и Медведев бе 11-и в съперничеството им, като досега българинът има три победи.

Руският тенисист ще се изправи против лидера в международната класация Яник Синер от Италия на четвъртфиналите на " Уимбълдън ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР