Първата помощ при инфаркт е много важна, тъй като може

...
Първата помощ при инфаркт е много важна, тъй като може
Коментари Харесай

Първа помощ при инфаркт

Първата помощ при инфаркт е доста значима, защото може да избави живот на индивида, преди да са пристигнали лекарите. Често хората нямат разбиране какво би трябвало да създадат в такива случаи.

Понякога хората, претърпели инфаркт, умират поради неналичието на осведоменост у близките за това какво би трябвало да създадат в сериозната обстановка или от вцепеняващия ги кратковременен боязън да се опитат да оказват помощ.

 Бърза помощ

Сред признаците на инфаркт са появяването на интензивна и продължителна болежка зад гърдите и в лявата половина на гръдния панер. Болката се усеща също по този начин в лявото рамо, ръката и е доста мощна. При инфаркт се следят световъртеж, изпотяване, гадене и обща уязвимост.

Когато се окажете наоколо до човек, който е претърпял инфаркт, не би трябвало да изпадате в суматоха и би трябвало да извършите дейности, които да подкрепят положението на болния.

Важно е болният да може да диша добре. За тази цел се смъкват тесните облекла или се разкопчават. Той би трябвало да се постави да легне, само че по този начин, че горната част на тялото му да е по-високо от долната, с цел да не се натоварва сърцето.

 Първа помощ при инфаркт

При инфаркт е значимо на всеки пет минути да се ревизира честотата на пулса и кръвното налягане. Препоръчва се потърпевшият да сдъвче един аспирин, който разрежда кръвта и усъвършенства процесите на обмяна в засегнатия сектор на сърдечния мускул. Ако болният не е в положение да дъвче, аспиринът се стрива на прахуляк и се поставя в устата му.

При загуба на схващане или на дишане и пулс болният би трябвало да се постави в легнало състояние на пода и да се реанимира. Тук би трябвало доста да се внимава, тъй като би трябвало да се направи прекардиален удар.

Той съставлява пай мощен удар с пестник в гърдите, само че това крие доста рискове, по тази причина е добре да се прави от човек, който има опит.

Препоръчва се да се прави на потърпевшия масаж на сърцето и изкуствено дишане. На всеки 15 натискания в региона на сърцето се вършат две вдишвания и издишвания и се ревизира за пулс. Ако не се появи пулс, процедурата се повтаря. Такъв масаж се прави единствено върху твърда равна повърхнина.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР